Про-Фарма FB Youtube

Простатит: як уникнути літніх загострень

  • 2965
  • 0

Простатит - одна з найпоширеніших чоловічих хвороб, яка останнім часом значно помолодшала. Виникати простатит може з різних причин - інфекції, переохолодження, застій крові в органах малого таза. Його підступність в тому, що у багатьох пацієнтів, особливо у молодих, він протікає безсимптомно в хронічній формі, і може загостритися в самий «відповідальний» момент. У тому числі і влітку!

Традиційно загострення простатиту зазвичай асоціюють з міжсезонням, особливо ранньою весною. Дійсно, на тлі гіповітамінозу і ослабленого затяжними холодами імунітету може статися загострення. Однак в сезон жарких пляжів чоловіка підстерігає не менше «підводних каменів». Тому влітку теж не завадить обстежитися у лікаря, особливо, якщо ви збираєтеся у відпустку.

Чому простатит загострюється влітку?

Оскільки ця хвороба є запальним процесом, загострення може наступити через банальний перегрів організму. Особливо небезпечний в такому випадку бактеріальний простатит: збудники інфекційних хвороб вільно себе почувають при високих температурах. А небактеріальний простатит частіше загострюється через перепад температур - довге лежання під кондиціонером, коли на вулиці зашкалює за 40 градусів, або різке занурення в прохолодну воду може зіграти злий жарт, особливо якщо стан імунітету залишає бажати кращого.

Перегрів, особливо в області статевих органів, взагалі дуже шкідливий для чоловічого здоров'я. У розпал літа багато хто продовжує носити тісні, щільні штани і джинси. Ця звичка може не тільки спровокувати загострення простатиту, але і привести до безпліддя надалі. Тому не варто нехтувати легкими літніми брюками - тим більше, що сучасний дрес-код дозволяє вибрати зручний і не шкідливий для здоров'я одяг.

Літні запобіжні заходи: як уберегтися від простатиту

• Носити легкий, вільний одяг, що не обтяжує тіло - це допоможе уникнути перегріву;

• Уникати різких перепадів температур, не пірнати різко в холодне водоймище;

• Дотримуватись застережних заходів в сексі: по-перше, не нехтувати контрацепцією, по-друге, не вибирати для цього водойму або гарячий пісок - це найлегший спосіб занести інфекцію і собі, і партнерці;

• Регулярно спостерігатися у лікаря. Пам'ятайте про те, що простатит буває безсимптомним - тільки своєчасна діагностика допоможе уникнути неприємних сюрпризів.

Уважне і дбайливе ставлення до себе допоможе вам зберегти здоров'я, бадьорість і гарний настрій в будь-якому віці!

Pravenor

Pravenor Forte
комплекс активних речовин і рослинних екстрактів, який сприяє посиленню потенції і лібідо (статевого потягу)

pravenor image