Про-Фарма FB Youtube

Як регулярний секс впливає на здоров'я?

  • 5241
  • 59

Чим частіше чоловік насолоджується товариством жінки, тим легше йому це робити і тим яскравіше його відчуття! До такого висновку прийшли вчені університету Тампере (Фінляндія).

Протягом 5 років вони досліджували сексуальну поведінку чоловіків старшого віку. Експериментальна група складала 989 чоловіків у віці 55-75 років.

Для збереження «чоловічої сили» потрібні регулярні статеві контакти
Дослідники виявили, що при регулярному сексі хоча б раз на тиждень ризик розвитку еректильної дисфункції зменшується вдвічі, а якщо частота статевих контактів - три і більше в тиждень, ймовірність знижується ще в кілька разів. Однак, хоча між цими двома факторами доведена пряма залежність, на сексуальне здоров'я також впливає стан здоров'я, індекс маси тіла, душевний стан, наявність шкідливих звичок.

Чому регулярний секс настільки важливий?

Вчені також зазначили, що регулярні статеві контакти зберігають не тільки сексуальне здоров'я, а й запобігають розвитку багатьох хронічних захворювань, характерних для літнього віку. Це пояснюється тим, що активне статеве життя підтримує в організмі нормальний рівень тестостерону, який має звичку знижуватися після 40 років. Як і у жінок, у чоловіків в цьому віці починається новий період, так званий гіпогонадизм або чоловічий клімакс. Відмінність його від жіночого клімаксу тільки в тому, що починається він поступово і менш гостро. Але з цієї ж причини гіпогонадизм більш підступний.

 

А як же дами?

Не варто думати, що регулярне статеве життя важливе тільки для чоловіків: жіноче здоров'я так само сильно страждає від тривалого утримання. Депресія, передчасний клімакс, безсоння, серцево-судинні захворювання - це далеко не повний перелік наслідків. Найсерйознішим є застій крові в малому тазі - гінекологи давно виявили його зв'язок з розвитком багатьох запальних захворювань жіночих статевих органів. Застій крові створює сприятливе середовище для умовно-патогенної флори, що може привести до розвитку молочниці, БВ, кольпіту та інших неприємностей, які загрожують дітородній функції. Крім цього, для жінки важливий не тільки сам процес, а й задоволення від фізичного кохання: відсутність оргазму зводить всю користь від статевого життя нанівець.

І для чоловіків, і для жінок регулярні статеві контакти важливі для збереження сексуального здоров'я і лібідо. Це, в свою чергу, сприяє підтримці здоров'я і гарного самопочуття.

Наслідки утримання

Більшість пацієнтів, у яких діагностована еректильна дисфункція, мають в середньому 1 статевий контакт на тиждень і менше. У багатьох з них пропадає навіть ранкова ерекція: це свідчить про те, що проблема запущена. В цьому випадку потрібно обов'язково звернутися до лікаря-андролога, щоб виключити внутрішні хронічні захворювання.

Якщо серйозних проблем зі здоров'ям не виявлено, статеву функцію допоможе відновити Правенор Форте і регулярні заняття любов'ю!

 
Pravenor

Pravenor Forte
комплекс активних речовин і рослинних екстрактів, який сприяє посиленню потенції і лібідо (статевого потягу)

pravenor image